PANHELLENIC FEDERATION OF FORMER HEALTH SCIENTISTS OF NATIONAL ORGANIZATION FOR HEALTHCARE PROVISION (EOPYY)
                                                                                            PANHELLENIC FEDERATION OF FORMER HEALTH SCIENTISTS OF NATIONAL ORGANIZATION FOR HEALTHCARE PROVISION (EOPYY)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

                 

Αναζήτηση

Διάφορες Ανακοινώσεις

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13/12/2015 - Π. ΨΥΧΑΡΗΣ -ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13/12/2015 - Π. ΨΥΧΑΡΗΣ -ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 13-1-2016

Περιγραφή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    
                                   
      Αθήνα, 13/1/2016
ΑΠ 149       

Προς
- Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  κ. Α. Ξανθό


ΘΕΜΑ: Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και «παλιά υλικά»


Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την απάντησή σας στη Βουλή επί της επερώτησης του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη  στις 11/1/2016, σας δηλώνουμε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος, που ως Αν/της Υπουργός και ως Υπουργός Υγείας, έχετε αντιληφθεί πλήρως ότι και με δική σας ευθύνη, το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας καθημερινά υποβαθμίζεται. Πολλά ζητήματα απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Το ερώτημα είναι μπορούμε να μιλάμε για ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας με άξονα το Νόμο 4238 του Γεωργιάδη;
Ας μην μιλήσουμε για το πλήρες χάος των ΥΠΕ, που άλλες πληρώνουν τους γιατρούς ΠΑΑ υπολογίζοντάς τους το σύνολο της προϋπηρεσίας τους και άλλες όχι. Άλλες ΥΠΕ έχουν κρίνει άλλες όχι, ενώ το Υπουργείο δεν έχει κατορθώσει με παρέμβασή του να συντονίσει τις Περιφέρειες.
Επίσης οι τροπολογίες για την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας και το βαθμολόγιο, δεν έχουν νομοθετηθεί μέχρι σήμερα, αφήνοντας εκτεθειμένους τους γιατρούς ΠΑΑ.
Τα ιατρεία ΠΕΔΥ έχουν καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού, τα εργαστήρια υπολειτουργούν λόγω έλλειψης αναλώσιμων, με δυσκολία γίνεται η προμήθεια απλών υλικών όπως toner και χαρτί Α4 και εμείς φαντασιωνόμαστε μια μελλοντική Πρωτοβάθμια Υγεία στηριγμένη σε προτάσεις της Alma Ata «παλιάς κοπής».
Αναφέρατε κύριε Υπουργέ, ότι δεν γίνεται μεταρρύθμιση με παλιά υλικά. Μπορεί οι γιατροί, του πρώην ΙΚΑ, να είμαστε μεγάλοι σε ηλικία, άρα κατ’ εσάς «παλιά υλικά», αλλά είμαστε έμπειροι και μάχιμοι γιατροί στην ΠΦΥ και με διάθεση να την στηρίξουμε, σε καμμία όμως περίπτωση δεν είμαστε «παλιο-υλικά»!.Η ικανότητα βέβαια ενός Υπουργού στο τέλος θα κριθεί, από το πώς θα χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά τα υλικά που είχε παλιά ή νέα.
Σας υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι οι νέοι γιατροί με σχέση εργασίας ΠΑΑ ως επικουρικοί, γύρισαν την πλάτη σε αυτή την εργασιακή σχέση (από 900 προκηρυγμένες θέσεις, εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόνο 190) και μαζικά μεταναστεύουν, ενώ πολλοί από τους ήδη υπηρετούντες επικουρικούς γιατρούς σκέπτονται να το κάνουν.
Σας καλούμε λοιπόν κύριε Υπουργέ, πριν η κατάσταση γίνει μή αναστρέψιμη για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, να αφήσουμε πίσω τις ιδεολογικές εμμονές μας και να προχωρήσουμε μαζί στην αναστήλωση του καταρρέοντος Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, για να αποτελέσει και το φραγμό προς τα Νοσοκομεία που και αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Ως Κυβέρνηση μπορείτε να σχεδιάζετε το όποιο Σύστημα Υγείας, αλλά μέχρι να είστε έτοιμοι να το εφαρμόσετε, οφείλετε να υποστηρίζετε τις Δημόσιες Δομές.
Οι μεγάλοι κρατικοδίαιτοι – ιδιωτικοί όμιλοι Υγείας, έχουν ήδη εισβάλλει στο χώρο της Υγείας, και στο άμεσο μέλλον θα σαρώσουν και τις ιδεοληψίες μας και τους ήδη απαξιωμένους κατοίκους της Χώρας μας.

                  Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΨΥΧΑΡΗΣ                                              Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣBack to Top

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση και τηλέφωνα:

Διεύθυνση:Κανίγγος 19,Αθήνα

Τηλέφωνο:2103845732

Fax:2103834869

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.